Česta pitanja budućih pretplatnika

Koje sve izvore pratite u okviru servisa za praćenje tendera?

Briefing prati sve relevantne izvore u kojima se objavljuju javne nabavke i možete biti sigurni da nećemo propustiti niti jedan za Vas važan tender. Pratimo sve dnevne novine, službene glasnike, Portal javnih nabavki/nabava, međunarodne web stranice koje objavljuju tendere, te preko 2.500 web stranica domaćih naručitelja sa tenderima iz Aneksa II dio B Zakona o javnim nabavkama. Popis svih izvora je naveden u ponudi koju možete dobiti putem e-maila ili faxa

Šta je to Briefingova web tražilica BiH – BWT BiH?

Briefingova web tražilica BiH je servis praćenja tendera na web stranicama ugovornih organa-naručitelja. Trenutno u BiH je registrovano preko 3.500 naručitelja. Briefing kroz servis BWT BiH trenutno prati preko 2.500 linkova na web stranice naručitelja. BWT BiH je zamišljen kao nadopuna osnovnom servisu praćenja tendera u BiH kako bi svojim klijentima olakšali poslovanje i povećali njihovu konkurentnost. Korištenjem BWT BiH ćete biti pokriveni svim izvorima u BiH na kojima se objavljuju dokumenti iz oblasti javnih nabavki.

Koje sve zemlje pratite u okviru servisa za praćenje tendera?

Briefing trenutno prati tendere iz BiH i regije: Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Kosova, Slovenije i Makedonije.

U koje doba dana mogu očekivati tendere?

Tendere šaljemo na dan objave do 12.00 h i/ili najkasnije do kraja radnog vremena istog dana.

Šaljete li tendere prema ključnim riječima?

Ne oslanjamo se isključivo na softversku pretragu (ključne riječi), nego svaki tender pregledamo i šaljemo korisnicima prema dogovorenim kategorijama.

Da li mogu dobiti popis kategorija kako bih sam/sama odabrao/la ono što me zanima?

Popis kategorija je internog karaktera i nije u cijelosti dostupan korisnicima. Naši uposlenici će u telefonskom razgovoru predložiti potrebne kategorije prema Vašoj djelatnosti kako biste dobili tendere koji Vas zanimaju.

Na koliko e-mail adresa možemo dobivati tendere?

Broj e-mail adresa za primanje tendera nije ograničen. Dodatne e-mail adrese ne naplaćujemo i uključene su u pretplatu.

U kojoj formi se dostavljaju tenderi?

Tendere dostavljamo u formi linkova i priloga/attachmenta. Ukoliko ne želite primati tendere putem e-maila, možete koristiti web servis i objave pregledati u Vašoj Briefing bazi.

U čemu je razlika i koja je opcija prihvatljivija?

Ukoliko se odlučite za linkove, dobit ćete dva maila dnevno u kojima se nalazi popis tendera koji se sastoji od predmeta nabavke, datuma i izvora u kojem je objavljen. Svaki link Vas vodi na kompletan tekst tendera.
Ukoliko se odlučite za priloge, svaki tender ćete dobiti u posebnom mailu.  Ukoliko za Vašu djelatnost ima mnogo tendera (npr. građevinarstvo, medicinska oprema, informatika i sl.), linkovi su bolja opcija.
Ukoliko tendere ne želite primati putem e-maila, za Vas je idealna opcija web servis putem kojeg sve objave pregledate u Vašoj Briefing bazi. Tenderi se u bazi pojavljuju čim budu obrađeni i uneseni u naš sistem.

Šta kada mi istekne probni period, a treba mi vaša usluga i želim se pretplatiti?

O isteku probnog perioda ćemo Vas pravovremeno obavijestiti, te ćemo Vam poslati ponudu za pretplatu. Ukoliko želite, ponudu Vam možemo poslati i u toku probnog perioda.

Na koji način mogu postati vaš pretplatnik?

Dovoljno je da ispunjenu ponudu vratite  putem e-maila ili faxa i isti dan možete početi koristiti naše usluge.

Na koji period se mogu pretplatiti?

Briefing je formulisao ponude tako da nudi mjesečnu, tromjesečnu, polugodišnju i godišnju pretplatu za Osnovni servis i Paket plus. Pretplate ne zavise od broja poslanih tendera.
Ukoliko imate dodatnih pitanja, budite slobodni da nam se javite putem naših kontakt telefona ili e-mailom.

Prijavite se za besplatan probni period od 14 dana

Ukoliko trebate pomoć ili dodatne informacije pozovite nas na
00387 33 716 615 ili nas kontaktirajte putem e-maila.