ANALIZA TURBINSKIH ULJA
Vrsta objave nadmetanja
Datum 15.04.2021
Izvor Portal javnih nabavki/nabava BiH
Naručitelj Hidroelektrane na Vrbasu, Opština Mrkonjić Grad
Rok predaje 29.04.2021
Procijenjena vrijednost 11.000,00

 

NABAVKA RADOVA HORIZONTALNE SIGNALIZACIJE
Vrsta objave nadmetanja
Datum 15.04.2021
Izvor Portal javnih nabavki/nabava BiH
Naručitelj Grad Istočno Sarajevo, Grad Istočno Sarajevo
Rok predaje 11.05.2021
Procijenjena vrijednost 72.649,57

 

VULKANIZERSKE USLUGE
Vrsta objave nadmetanja
Datum 15.04.2021
Izvor Portal javnih nabavki/nabava BiH
Naručitelj Vlada kantona Središnja Bosna/Srednjobosanskog kantona, Ured za javne nabavke, Srednjobosanski kanton
Rok predaje 10.05.2021
Procijenjena vrijednost

 

TEKUĆE ODRŽAVANJE I POPRAVAK HELIKOPTERA
Vrsta objave nadmetanja
Datum 15.04.2021
Izvor Portal javnih nabavki/nabava BiH
Naručitelj Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, Federalna uprava policije, Kanton Sarajevo
Rok predaje 04.05.2021
Procijenjena vrijednost

Tokom 2020. godine u BiH su objavljena 594 javna poziva za poljoprivrednike

Tokom 2020. godine u BiH su objavljena 594 javna poziva za poljoprivrednike, što je u odnosu na 2019. godinu porast od čak 21 posto, pokazala je analiza Agencije za praćenje i analizu javnih nabavki Briefing, bazirana na objavama u oblasti finansiranja poljoprivrede i u BiH.

Analizirani su tenderi objavljeni u dnevnim novinama, službenim glasilima te na međunarodnim i domaćim web stranicama. Pozivi su se odnosili na finansiranje i sufinansiranje poljoprivrednika, dodjelu sredstava za poljoprivrednu proizvodnju, plastenika, sadnica, sjemena te kredite namijenjene razvoju poljoprivrede. Objavljeni su i pozivi za pčelare, otkup i poticaj proizvodnje mlijeka, voća i povrća, ali i za samozapošljavanje u djelatnosti poljoprivrede.

“S obzirom na važnost ove djelatnosti i njenog još neiskorištenog potencijala za generisanje razvoja privrede u BiH, pohvalno je što imamo povećanje broja poziva za poticaje poljoprivredi u prošloj godini. Konkurse za poljoprivrednike objavljivale su najčešće općine, gradovi, ministarstva ali i domaće i strane nevladine organizacije”, istakao je Tarik Džaferović, direktor Briefinga BiH.

Prema podacima iz analize, 54 posto poziva za poljoprivrednike objavljeno u Federaciji BiH, 45 posto u Republici Srpskoj i jedan posto u Distriktu Brčko.

godina sa vama!

Agencija Briefing d.o.o. Sarajevo za praćenje i analizu tendera 05.10.2020. godine raspisuje:

 

K O N K U R S

za podršku novoosnovanim malim/srednjim preduzećima i nevladinim organizacijama

 

Briefing je dio regionalne kompanije koja se već više od 20 godina bavi praćenjem i analizom tendera/nadmetanja u regiji.  Briefing će kao društveno odgovorna kompanija besplatno dodijeliti deset pretplata i to:

 1. a) pet godišnjih pretplata za „Praćenje tendera u BiH“ za novoosnovana mala preduzeća
 2. b) pet godišnjih pretplata za „Praćenje tendera/konkursa u BiH“ za NVO organizacije/udruženja

Uslovi konkursa:

Na konkurs se mogu prijaviti

 1. sva novoosnovana mala ili srednja preduzeća koja su osnovana u BiH u prethodne tri godine, tačnije nakon 01.10.2017. godine.
 2. NVO ili udruženja registrovana na području BiH.

Briefing BiH će odabranim korisnicima omogućiti godišnju pretplatu za praćenje tendera/konkursa u BiH.

Dokumentacija:

Preduzeća:

– dokaz o registraciji-sudsko rješenje (skeniran, .pdf)

– ID/PDV uvjerenje (skenirano, .pdf)

– kontakt podaci (kontakt osoba, e-mail, broj telefona)

– kratko motivaciono pismo (do jedne kucane stranice teksta .doc ili .pdf)

 

NVO/udruženja:

– dokaz o registraciji (skeniran, .pdf)

–  kontakt podaci (kontakt osoba, e-mail, broj telefona)

– kratko motivaciono pismo (do jedne kucane stranice teksta .doc ili .pdf)

 

Prijava i rok:

Konkurs je otvoren do 20.10.2020. godine do 16:00 sati. Prijave se primaju isključivo elektronski putem e-maila na adresu: briefing@briefing.ba sa naslovom-subject:  ‘Prijava na konkurs- naziv firme/udruženja‘. Nepotpune i neblagovremene prijave se neće uzeti u razmatranje.

 

 

U Sarajevu, 05.10.2020. godine.

 

 

Briefing d.o.o. Sarajevo

POZIV ZA IZBOR KONSULTANATA/KONSULTANTICA ZA IZRADU STRATEŠKE PROCJENE UTJECAJA NA OKOLIŠ/ŽIVOTNU SREDINU U OKVIRU PROJEKTA BIH ESAP 2030+

Štokholmski institut za životnu sredinu (SEI), koji je nosilac projekta BiH ESAP 2030+ (Strategija i Akcioni plan zaštite okoliša/životne sredine BiH),objavljuje poziv za izbor tri konsultanta/konsultantice za izradu Strateške procjene utjecaja na okoliš/životnu sredinu (SPUO) za Federaciju BiH, Republiku Srpsku i Brčko distrikt BiH u okviru projekta BiH ESAP 2030+.

Poziv je otvoren do 13. oktobra 2020. do 23:59 sati (CET).

Pozivi za izbor konsultanata/konsultantica sa više detalja dostupni su na web stranici SEI-a – www.sei.org  (https://www.sei.org/about-sei/opportunities/invitations-to-tender/ ).

O BiH ESAP 2030+ projektu

ESAP predstavlja strateški dokument u kojem će biti utvrđeni ciljevi politika zaštite okoliša i najvažnije aktivnosti do 2032. godine i dalje. Očekuje se da će ovaj dokument poboljšati okvire politika u oblasti okoliša/životne sredine u državi i olakšati usklađivanje propisa sa pravnom stečevinom EU u ovoj oblasti na različitim nivoima vlasti – na nivou Bosne i Hercegovine (BiH), Federacije BiH (FBiH), Republike Srpske (RS) i Brčko distrikta BiH (BD BiH).

ESAP BiH 2030+ će obuhvatiti period do 2032. godine i dalje.

O Strateškoj procjeni utjecaja na okoliš/životnu sredinu (SPOU)

Strateška procjena utjecaja na okoliš/životnu sredinu (SPUO) biće provedena kako bi se osiguralo da predložena Strategija i Akcioni plan zaštite okoliša/životne sredine integriraju u ranoj fazi pripreme sva relevantna pitanja zaštite okoliša/životne sredine, socio-ekonomska pitanja i pitanje održivosti. U izvještajima o strateškoj procjeni uticaja na okoliš/životnu sredinu, koji će biti pripremljeni na nivou entiteta i BD BiH, biće utvrđen svaki mogući značajan utjecaj na okoliš/životnu sredinu i socio-ekonomski aspekt koji proizilazi iz ESAP-a i biće predložena alternativna rješenja i mjere za ublažavanje svakog negativnog utjecaja. Proces izrade strateške procjene uticaja na okoliš/životnu sredinu odvija se istovremeno sa procesom izrade ESAP-a i biće usklađen sa EU direktivom o strateškoj procjeni utjecaja na okoliš.

Za više informacija o projektu BiH ESAP 2030+ posjetite www.esap.ba

PDF poziva preuzmite ovdje: Poziv_SEI_ESAP (3)

 

S obzirom na važnost podrške države i nevladinih organizacija biznisu, agencija za praćenje i analizu javnih nabavki Briefing iz Sarajeva analizirala je objave u 2019. godini u domeni finansiranja poduzetništva.

Briefing u okviru svojih servisa za praćenje tendera u BiH prati više od 2.500 izvora.

Analizirano je ukupno 970 objavljenih dokumenata iz oblasti finansiranja poduzetnika. Analiza obuhvaća objave javnih poziva za finansiranje, sufinansiranje poduzetnika, dodjele sredstava za razvoj poslovanja, grantove, kreditna sredstva, zapošljavanje i poticaje u privredi. U 2019. godini objavljeno je 4% manje poziva za privrednike nego u 2018. godini.
U novinama, na međunarodnim web stranicama i u službenim izvorima objavljeno je 165 poziva iz oblasti podrške biznisu: 145 poziva, 5 dodjela ili rezultata javnih poziva te 15 ispravaka ili poništenja. Od ovog broja, 86% je objavljeno u dnevnim i periodičnim novinama, 11% na međunarodnim web stranicama a 3% u službenim izvorima. U Federaciji BiH je objavljeno 77%, a u Republici Srpskoj 23% poziva.

Na domaćim web stranicama (općine, gradovi, ministarstva, i sl.) objavljeno je preko 800 dokumenata iz navedene tematike. Od ukupnog broja analiziranih objava, 737 su bili pozivi/obavještenja od kojih je 17 poništeno. Objavljeno je 58 rezultata za objavljene pozive. Regionalna zastupljenost objava na web stranicama izgleda ovako: 76% u Federaciji BiH, 23% u Republici Srpskoj i 1% objava u Brčko Distriktu.

U ukupnom broju poziva za finansiranje privrede u 54 se pominju projekti za osnaživanje i finansiranje žena i poduzetništva žena. Više od 230 poziva je bilo za grantove, a 48 ih je raspisano za kreditna sredstva namijenjena privredi. Mala i srednja preduzeća se pominju u 65 poziva, oblast trgovine u 47, a obrt i zanati u 98 poziva. Objavljeno je 65 poziva za mlade i 71 poziv za ‘start up’ preduzeća.

Pozive za finansiranje privrede u 2019. godini objavljivala su nadležna ministarstva, općine, gradovi, ambasade, gradske i regionalne razvojne agencije ali i domaće i strane nevladine organizacije.

Agencija Briefing je dio regionalne kompanije koja se već 20 godina bavi praćenjem tendera u BiH i okruženju.

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.

Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer.

 • Donec posuere vulputate arcu.
 • Phasellus accumsan cursus velit.
 • Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae;
 • Sed aliquam, nisi quis porttitor congue

Read more

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.

 • Nulla consequat massa quis enim.
 • Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu.
 • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.
 • Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi.

Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim.

Read more

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.

Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim.

Read more

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.

 1. Nulla consequat massa quis enim.
 2. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu.
 3. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.

Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus.

Read more